MuConsult Apeldoorn: overwinning met perspectief

Roeland Pruijssers

Een match tussen twee teams aan de onderkant van de ranglijst. Apeldoorn is nagenoeg veilig voor degradatie met de overwinning op Zuid Limburg in ronde 7. Charlois zit nog in de gevarenzone en daarom zijn de punten in deze match hard nodig. Beide teams hadden geen grote verrassingen in de opstelling, waarbij levende schaaklegende Artur Jussupow als gastspeler meedeed bij Apeldoorn.

Hieronder per partij een korte samenvatting. De eerstgenoemde speler speelt voor Apeldoorn.

Bord 1: Thomas Beerdsen (zwart) – Arben Dharba
Na een vreemde opening (een b3-Siciliaan waarin een wit paard de route c3-b5-a3-c2 aflegde), leek de partij in evenwicht te zijn. Er werd later afgewikkeld naar een eindspel en dat leek duidelijk beter te zijn voor Arben, omdat hij de a-lijn voor zijn toren had. Daarbij had Thomas een aantal zwakke pionnen en dat leverde uiteindelijk een toreneindspel op met een pion meer voor Arben. Thomas verdedigde echter taai en wist uiteindelijk er toch nog een half punt uit te slepen. (1/2-1/2)

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.