2B: Paul Keres 2 – De Waagtoren 3 – 5

De Waagtoren uit Alkmaar stond een punt voor op Kennemer Combinatie 2. Beide teams wonnen, dus de verhouding blijft gelijk. In de laatste ronde treffen ze elkaar, dat heeft de competitieleider mooi bedacht. Een spannende finale. De Waagtoren was zaterdag blij met de overwinning, maar de verslaggever vond het geen plezierige middag.

 

 

Sommigen noemen het geluk, anderen noemen het fouten van de tegenstander en weer anderen wijten een foutenfestival aan vermoeidheid, hinderlijke tegenstander, een irritante locatie of kreunende deuren, feit is dat van dit alles wel een portie te bespeuren was in de late middaguren in een gymnasium te Utrecht. Wordt ook wel domstad genoemd en nu begrijp ik waarom. Feit is nadat de stofwolken weggeblazen waren er een 5-3 uitslag in ons voordeel op het scorebord stond en reden genoeg om nog een fles te ontdoppen dan wel te ontkurken. Waarmee de spanningsboog maximaal gespannen is want in de laatste ronde op 11 mei, in een thuiswedstrijd, kan Waagtoren 1 voor het eerst in haar carrière bij gelijkspel of winst promoveren naar de Eerste Klasse landelijk.

De opstelling was aan de hand van Danny die meende Daan een hart onder de riem te moeten steken door hem het eerste bord te geven en Daan kweet zich voorbeeldig van zijn taak. Het tijdverbruik was nog 100% maar toen resteerde ook een stelling met Lopers van gelijke kleur en beiden nog 7 pionnen op het bord en er was geen doorkomen aan, remise op zet 50. Toen had Danny gewonnen van Jan Jaap Janse, in een partij waar Danny goed kwam te staan, een kwaliteit veroverde en via de onderste lijn wit tot opgave dwong. Toen had Frank Agter allang remise, 16 zetten kostte het de heren om deze score op het bord te zetten. Ter verontschuldiging voor Frank dient het feit dat hij niet 100% fit was. Daarentegen was Yong Hoon de fitheid zelve en met wederzijds een lange rokade meende de tegenstander dat het opstoten van zijn b pion op zet 16 verantwoord was. Het bood Yong Hoon genoeg aanknopingspunten en op zet 28 was het punt binnen.

Lees verder op de website van De Waagtoren.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.