Maandag – dag 2: NJSK losgebarsten

De eerste dag van de week is er een die je het liefst rustig wilt beginnen. Niets van dat al echter op dit NJSK…!

Gisteren kwam het toernooi langzaam op gang. Voor de deelnemers, hun begeleiders, chauffeurs, coaches, de supporters thuis… Het begon met de reis naar – voor sommigen het verre – Assen, de logiesplek, de registratie, het weerzien met schaakvrienden en -kennissen, de officiële opening, de groepsfoto’s … en dan tenslotte datgene waar het allemaal om begonnen is: het schaken, de eerste ronde.

Favorieten hoopten op een langzame en vooral veilige start, maar velen beleefden een zware middag, moesten remise toestaan, verloren zelfs of wisten nipt het vege lijf te redden. Harde klappen. Lager geklasseerden verwachtten zonder veel gezichtsverlies een eerste nederlaag te kunnen incasseren maar kregen plotselinge kansen… opwinding over een misschien gehoopt maar ongedacht mooi resultaat… Verslaggevers namen hun plaats in, publiceerden de eerste artikelen, er was een GP voor de jongste jeugd, het eerste nevenprogrammaonderdeel, het nevenprogramma voor de volgende dag werd aangekondigd, een tv ploeg van RTV Drenthe op bezoek, een stroom aan berichten op de site…

Misschien was er een kleine groep bij wie gisteren de spanning juist afviel en die opgelucht ademhaalde: zij die wekenlang of langer al op de achtergrond bezig waren geweest met de organisatie van dit NJSK en voor wie gisteren de belangrijkste taak er op zat. Een dik verdiend applaus voor hen!

Maar organisator of niet, voor iedereen geldt dat het NJSK is losgebarsten! Helemaal voor de C-Jeugd. Zij spelen vandaag een dubbele ronde en waar hun klas- en leeftijdsgenoten op deze vroege maandagmorgen veelal nog op een oor liggen worden zij om negen uur voor een topprestatie aan de schaaktafel verwacht…

Succes!

De toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.