30 mei: 3e Open Omnisimultaan bij Paul Keres

30 mei: Open Omnisimultaan

Op hemelvaarts donderdag 30 mei, de dag voor het OKU, organiseert SV Paul Keres voor de 3e keer de Open Omnisimultaan! We gaan net als in 2018 weer voor een Omnidimensionaal record.

Wat is een Omnisimultaan?

Bij een Omnisimultaan speel je tegen 4 tegenstanders tegelijk. Met als bijzonderheid dat ook al je tegenstanders tegen 4 tegenstanders tegelijk spelen. Je speelt dus in feite een 5-kamp in één keer waarbij iedereen elkaar treft en iedereen door elkaar loopt van bord naar bord. Iedereen speelt zo dus simultaan.

Het verloop

Je speelt dus 4 partijen tegelijk, 2 met wit, 2 met zwart. Er wordt met de klok gespeeld (30 minuten per partij). Doordat je meerdere partijen tegelijk speelt, zal normaal gesproken je tijd op meerdere borden lopen. Zodra je een zet hebt gedaan en de klok hebt ingedrukt, loop je naar je volgende partij waar je aan zet bent, waarbij je uiteraard zelf mag kiezen welke partij dat is. Je bent klaar zodra al je 4 partijen zijn voltooid.
NB Bij de opstelling van de tafels en borden wordt rekening gehouden, dat iedere speler ongeveer even ver moet lopen. Je zult echter zelf de meest ideale “looplijnen” moeten ontdekken, want zetten moeten altijd worden uitgevoerd aan de juiste kant van het bord.

Aanmelden, locatie en planning

Met Omnisimultaan willen we graag vooraf weten wie en hoeveel mensen er meedoen in verband met de tafelindeling en de precieze opstelling. Meld je daarom vooraf aan! Aanmelden kan op de clubavond of via mail naar voorzitter@paulkeres.nl. De locatie is de speelzaal van Paul Keres, Notebomenlaan 400 te Utrecht. We willen tijdig starten en vragen we je daarom uiterlijk om 19.30 aanwezig te zijn.

Omnihulp

Met een Omnisimultaan zijn er veel meer tafels en schaakmateriaal benodigd dan met alle reguliere schaakvarianten. Voor het schaakmateriaal wordt gezorgd, maar bij het klaarzetten en opruimen kunnen we alle hulp goed gebruiken. Vanaf 19.00 uur zullen we er zijn om de zalen en Omni-opstellingen in te richten. Alle Omnihulp is welkom!

Tot de 30e!

Omnidimensionaal record in 2018

De vorige editie was met 33 deelnemers een Omnidimensionaal record. Hier lees je het leuke verslag van Jasper. Verbreken we dit record in 2019?

Deelnemers

De lijst met deelnemers wordt regelmatig bijgewerkt, zie de Omnipagina.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.