“Uw lopers staan sterker op schoenen van Hoogerheide” door JW Duijzer. Column van Schaakvereniging Promotie

De column van Jan Willem gaat over clubbladen. Gauw lezen dus.

De slogan is van Aad Bakker, erelid van En Passant Texel en jaren lang inspirator, redacteur, illustrator, drukker en advertentiemedewerker van “Eppie”, later “Eppie Damaran”, het clubblad van En Passant. Het blad kwam precies 64 keer uit, in de jaren 1976 tot 1985. Schoenhandel Hoogerheide bestaat al sinds 2003 niet meer, maar de door Bakker bedachte slogan heeft blijvende waarde, vind ik. Hij verzon dit soort slogans aan de lopende band. “Tuinmeubels van BAKKER’s IJZERHANDEL en u zit gebeiteld…”. “Op het aanspoelen van een vat wijn is niet te wachten. SLIJTERIJ DE WIT…”; en na een dreigement aan de leden om te stoppen met het clubblad als ze geen kopij gaan leveren: “Eppie neemt de benen. Op schoenen van HOOGERHEIDE…”. Ik vermoed dat de advertentie-inkomsten niet erg hoog geweest zijn, maar de clubleden hebben er ongetwijfeld veel plezier aan beleefd, Bakker zelf niet het minst.

Lees hier (pdf) !

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.