Erik van den Doel Wint Open Kampioenschap Overschie 2019

Op de zaterdag voorafgaand aan het Open Schaakkampioenschap Overschie 2019 hadden wij op onze prachtige speellocatie, de Grote Kerk Overschie gelegen aan de Schie in het oudste gedeelte van het dorp, als organisatie al warm kunnen draaien met het RSB Grand Prix Overschie 2019 met maar liefst 72 talentvolle jeugdspelers. Doordat het die dag af en toe regende konden wij helaas wat minder gebruik maken van de fraaie tuin om de kerk heen. Op de dag van het Open Kampioenschap was het perfect weer, zodat er flink wat tafels en stoelen buiten konden zetten om daar aangenaam te kunnen vertoeven.

Mede dankzij de goede reclame voor ons toernooi en de gulle bijdrage van een drietal sponsoren, te weten hoofdsponsor Van Kleeff Vastgoed, een anonieme schaakenthousiasteling en tevens vriend van SGO en een bescheiden bijdrage van mijn eigen bedrijf, was de prijzenpot in totaal € 980,00. Hiermee werd bewerkstelligd dat we het grootste toernooi sedert lange tijd konden gaan houden. Met maar liefst 77 deelnemers was het toernooi in alle groepen sterk bezet. Leuk om te zien dat er ook veel spelers van onze club meededen. Met een speeltempo van 15 minuten per partij en 9 ronden Zwitsers in een grote groep zou het een mooi schaakfeest worden. De kanshebbers in de A groep waren op voorhand GM Erik van den Doel (2605), GM Petar Arnoudov (2478), IM Jasel Lopez (2411) en FM Julian van Overdam (2392), met daarachter een groot peloton aan erg sterke spelers waaronder o.a. FM Johan Quist (die wat minder vaak speelt de laatste jaren), Robin Lecomte, Simon Provoost en ons bijna halve eerste team met Maurits de Jong, Karel Looijmans en Rob Hopman.

In de eerste drie ronden liep het voor de ratingfavorieten volgens schema. In de vierde ronde was de clash tussen de GM’s en die eindigde in een remise. Jasel en Julian pakten wel de volle buit mee. In ronde 5 wonnen Erik en Petar respectievelijk van Cesar Bekx en Symon Algera en speelden de beide koplopers Julian en Jasel remise. In wellicht de luwte van de grote namen had Robin al zijn partijen weten te winnen en kwam daardoor licht verrassend met 5 uit 5 aan de leiding! Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.