Avond over damesschaken

Een afwisselend programma, met gespreksleider Hanke Wiegand, amateurschaker bij HSG waarin vrouwenschaak centraal staat.

Schaken biedt meer dan een spelletje alleen!

Een van de thema’s deze avond is dan ook hoe schaken en het leven misschien wel veel meer raakvlakken hebben dan je zou denken. HSG en het HSG Open promoten in samenwerking met Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum actief het damesschaken in Hilversum en omstreken.

In de jongere generatie spelen al heel wat meer meiden, met Machteld van Foreest en vele anderen als voorbeeld. Tea Lanchava en Judith van Amerongen hebben als vrouw allemaal een hun eigen mooie en interessante verhaal over hun schaak-carrière. Hun verhalen inspireren en zijn bijzonder om te horen.

In de pauze word je uitgedaagd om je eens te buigen over een schaakstelling, welke zal worden uitgelegd en toegelicht. Diverse borden met schaakstukken staan voor je klaar in de cursusruimte van de bibliotheek. Geïnspireerd op het boek “Waarom het leven op schaken lijkt” van Garry Kasparov (1963) zal de avond zeker iets voor je opleveren.

Schaken is plezier, uitdaging, geheugen trainen, jezelf ontwikkelen en op alle niveaus een aantrekkelijk spel. We hopen je deze avond te ontmoeten!

Datum: Woensdag 25 september 2019
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum, ’s Gravelandseweg 55
Kaarten: € 3,-/ Bibliotheekleden € 2,50-

Koop een kaart

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.