1B: Vianen/DVP – DSC Delft 4½ – 5½

Vianen/DVP was de ploeg die vorig jaar in 1B in de laatste ronde het vonnis voltrok over Oud Zuylen Utrecht, dat door een nederlaag net geen kampioen werd. De Brabanders ontsnapten daardoor zelf nipt aan degradatie. In de andere eerste klasse eindigde DSC Delft op 9 punten. De overwinning van DSC nu op Vianen is dus ongeveer volgens verwachting. Richard Oranje ziet parallellen met het EK Voetbal in 1988.

 

Oranje 1988 tegen Der Mannschaft 5.5-4.5 (ofwel DSC1- Vianen 1 5.5-4.5) en het Strijkijzer
Het begon allemaal op een maandagavond waarop Ivar voor uitspeelde tegen Ornett Stork. Onze Deens Viking won op mooie wijze en zette ons op een 1-0 voorsprong.
“Ivar werd op zet 1 uit zijn voorbereiding gehaald . 1 D4 Lekkere start dus.Gelukkig was de voorbereiding van zijn tegensander na zet 4 ook niet meer geldig . Zodra de opening zich aldus voltrokken had , bleek het grotere gebrek aan voorbereiding een voordeel te zijn , want dan kan je je ook niet vergissen in stellingssystematiek. In het middenspel öfferde”hij zijn loperpaar voor permanent zwakke witte velden en pionstructuur. Dit bleek na een paar onnauwkeurige zetten van wit genoeg voor de winst. 1-0 “
Het strijkijzer van mevrouw Oranje.
Op donderdagavond kwam ik thuis en was stellig van plan mijn rentree in het 1e grondig voor te bereiden. Echter wat was er gebeurd ? Het strijkijzer gooide dit plan door de war door de stoppen in de meterkast er uit te blazen. Gevolg geen internet en wifi meer . Met een 11 jarige havo brugklasser in huis een complete ramp natuurlijk. Na urenlang in de wacht gehangen te hebben bij Caiway om 10 voor 9 eindelijk een medewerker te pakken te hebben werd de verbinding iets over 9 uur verbroken. De helpdesk is immers tot 9 uur bereikbaar. Afijn vrijdag maar eens de chat geprobeerd van caiway. En warempel een vriendelijke behulpzame medewerker. Als ik de boel gewoon uit en aan zou zetten 5 minuten lang na hun reset zou alles weer moeten werken en dan zou ik vrijdagavond me nog kunnen voorbereiden. Na het eten en terugkomend van het halen en brengen van dochter naar haar dansles de bedroevende wedstrijd Emmen-Ado aangezet en snel weer uitgezet wederom Caiway maar gebeld.

Lees verder op de website van DSC Delft.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.