1A: Wageningen – Zukertort Amstelveen 4 – 6

Wageningen en Zukertort Amstelveen zijn al jaren degelijke eersteklassers. In de eerste wedstrijd van dit seizoen won Amstelveen. Dat versterkte zich deze zomer met Piet Peelen, die vroeger ook al voor Amstelveen speelde. Hoewel de meester al heel lang meegaat, had hij nog nooit een klassieke partij tegen Jan Timman gespeeld. Deze eerste keer leidde dat meteen tot een remise, waar Peelen natuurlijk blij mee was. Hij doet zelf verslag en er is een bestand te downloaden met analyses.

 

A1 mocht op bezoek bij Wageningen, sinds een aantal jaren ‘de club van Timman’. Gijs IJzermans speelde vooruit, en speelde tegen een aanvallend ingestelde speler. Gijs besloot tot verdedigen, maar dat bleek achteraf geen goede keuze. De druk werd snel verhoogd en een ouderwetse ‘kurzpartie’ betekende de openingstreffer voor Wageningen.

Fitzgerald Krudde offerde een pion. Wit had het daar moeilijk mee, maar deed het goed. Met ongelijke lopers moest hij de enige zet vinden om remise te maken en dat lukte niet. U vindt het fragment hiernaast.
Stan van Gisbergen had een interessante gelijkopgaande partij tegen Afek. Hij had met Tf4-f5 een inval op h7 moeten verhinderen maar koos met weinig tijd op de klok voor Kg7-f8? Daarop volgde een zeer fraaie zet. Ook dit fragment staat hiernaast.

Florian Jacobs meldde: ‘Ik speelde de opening als een boek, het middenspel als een amateurgoochelaar en het eindspel als een hangende grammafoonplaat. Met als logisch resultaat: eeuwig schaak’.

Lees verder op de website van Amstelveen.

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.