Bart-Piet Mulder zet Laren Kroegsnelschaaktoernooi 2019 op zijn naam!! + Reminder Rapid schaaktoernooi 19 oktober!!

Kort verslag Laren Kroegsnelschaaktoernooi:
Het was weer een gezellige Kroegsnelschaak editie. Voor de 15e keer werd dit Larense toernooi gespeeld in Café-Restaurant het Bonte Paard te Laren. 18 deelnemers uit meerdere windstreken (zelfs uit België!) speelden om het felbegeerde paardje, maar vooral om de lol en de eer. Er waren weer veel oude bekenden en enkele nieuwe gezichten.

Het toernooi had een verscheidenheid aan speelniveaus van de deelnemers maar was aan de bovenkant behoorlijk sterk bezet. Daar was de strijd spannend tot het eind! Uiteindelijk wist Bart-Piet Mulder, spelend bij de Wijker Toren, aan het langste eind te trekken met 9,5 punten uit 11 wedstrijden. Hij won daarmee de trofee (het toepasselijke paardje). Wim van der Wijk (HSG) en winnaar van vorig jaar Dick de Graaf (En Passant) volgden hem met 8 punten. Verder vielen nog in de prijzen in natura Yehuda Pelter (Soest) en Wouter Abrahamse (Arnhemse S.V.) met ieder 7 punten. Burg de Man (’t Dikke Torentje) zette ook een knappe prestatie neer om eveneens 7 punten te halen, op basis van (lagere) SB punten viel hij net buiten de top-5.

Het toernooi begon zoals gewoonlijk wat rommelig (deels door een verlate deelnemer) maar verliep verder erg goed. De sfeer was erg ontspannen, gezellig en gemoedelijk, onder het genot van een lekker drankje en een praatje tussendoor. Alles wat je van een Kroegsnelschaak toernooi mag verwachten. In het verslag op de website vindt u de totale rangorde en de kruistabel. Op de Larense Facebook site is een vrij uitgebreid foto album te vinden van dit toernooi, Klik hier voor die link.

We kijken weer terug op een zeer geslaagde editie! Bedankt allen weer voor jullie deelname. Graag tot 19 oktober bij ons Rapid toernooi (zie onder), of volgend jaar bij de 16e editie van het Laren dubbeltoernooi!

* Reminder aankondiging Laren Rapid Toernooi *
We maken ons nu op voor deel 2 van het Larense dubbeltoernooi, welke op 19 oktober a.s. wordt gespeeld. Dit toernooi is altijd erg gezellig en bevat de nodige gezonde competitie, mede met het oog op de aantrekkelijke prijzenpot (200 euro voor de eerste prijs). Zie onder de gegevens resumerend:

• Datum: zaterdag 19 oktober 2019
• Aanvang 11:00u tot ca. 17:30u
• Locatie: Speellokaal, Kerklaan 41, Laren
• Bedenktijd: 20 minuten p.p.p.p.
• Aantal ronden: 7 ronden, zwitsers (met lunchpauze)
• Prijzen: 8 hoofprijzen op rangorde: 1: € 200, 2: € 100, 3: € 60 4: € 40, 5: € 30, 6: €25, 7: €20, 8: €15; 2 á 3 ratingprijzen van €15, een jeugdprijs en diverse prijzen in natura.
NB: in principe één (geld)prijs per persoon
• Inschrijfgeld: € 10,- euro (jeugd t/m 16 jaar: € 5,- euro)
• Senioren en Jeugd spelen in één groep
• Maximaal ca. 64 deelnemers
• Huisschakers zijn ook van harte welkom!!

Doe mee!! Meld je aan (onder vermelding van naam en indien van toepassing club en rating) via:
– Een mailtje naar info@larenseschaakclub.nl
– Een telefoontje naar P.H. Voortman: 035-5386596, J.P. van Wijk: 06-45340172 (App of SMS kan ook)
– p/a: Derkinderenlaan 19, 1251 EK, Laren NH
– Aanmelden op de speeldag zelf bij de zaal kan ook, bij voorkeur ontvangen we de aanmeldingen echter reeds vooraf.

Klik hier voor de toernooiflyer van het Rapidtoernooi en zie voor meer informatie: www.larenseschaakclub.nl.

Wij zien u graag terug op dit toernooi!!

2 Reacties

 1. Avatar
  Johan Hut 09 oktober 2019

  Burg de Man mag dan minder SB-punten hebben gehad, (hij kreeg de hele staart van de groep tegenover zich), hij won wel van de nummers 2 en 3. Heel bijzonder.

  En Wouter Abrahamse is een oud-lid van Laren, uit de tijd dat de club in de KNSB-competitie speelde.

  • Avatar
   jwijk 10 oktober 2019

   Hoi Johan, ja klopt helemaal wat je zegt, een erg goede prestatie!! Daarom benadrukte ik dat nog in het verslag, van mij had het ook een gedeelde 5e plaats mogen zijn, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de prijsuitreiking helaas een beetje haastig verliep omdat de kroeg wilde afsluiten… Het verschil is dat Burg nu niet een flesje wijn of sap heeft meegekregen, ik denk dat hij daar wel overheen komt :-). Je hebt ook gelijk wat betreft Wouter Abrahamse, een mooie aanvulling op het verslag, dank!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.