1A: SG Max Euwe – HWP Haarlem 2 – 8

In de twee eerste klassen bij elkaar viel deze ronde drie keer een 8-2 en twee keer een 8½-1½. En dat over negen wedstrijden, want in 1A zijn er maar negen teams. Het Witte Paard uit Haarlem speelde het hele vorige seizoen mee om het kampioenschap, maar verloor nu de eerste wedstrijd van Paul Keres, dat ook door Zukertort Amstelveen al als titelfavoriet werd genoemd. In deze tweede ronde volgde in Enschede een goede revanche, want Max Euwe is ook niet bepaald een zwakke ploeg.

 

Na het verlies in de eerste ronde tegen titelfavoriet Paul Keres heeft het eerste team vertrouwen getankt door hard terug te slaan met een klinkende 8-2 overwinning op Max Euwe. Daarmee werd een traditie van goede resultaten in Enschede voortgezet. Immers, toen het eerste in april 2015 historie schreef door voor het eerst naar de eerste klasse te promoveren, gebeurde dat in wijkcentrum ’t Ni-je Terphoes. Daartoe volstond destijds een moeizame overwinning tegen het tweede team, maar amper een jaar later werd in de eerste klasse ook het eerste van Max Euwe verslagen. Nu was het helemaal feest: een strafexpeditie eindigde in een 8-2 zege waar weinig op af te dingen viel.

Het begon al voorspoedig met een vlotte overwinning van Indra, die drie keer zo lang in de auto als achter het bord heeft gezeten. Onze puntenmachine gaat onverdroten voort op de weg die hij vorig seizoen is ingeslagen: wedstrijden winnen. Deze keer maakte zijn tegenstander al vroeg wat fouten, en IndraZero was er als de kippen bij om met zijn machtige loperpaar beslissend materiaal te veroveren.

Ook Bruno, geposteerd aan bord 1, mocht vroeg in de middag materiaal incasseren. Tegenstander David Miedema, toch niet de eerste de beste, liet een paardvork toe en leek aanvankelijk weinig compensatie voor de verloren kwal te hebben. Toch zag Bruno zich gedwongen om niet al te lang daarna de kwaliteit te retourneren, al had hij goed gezien dat hij in ruil daarvoor een gevaarlijke vrijpion zou krijgen. Daar stonden wel een sterk loperpaar en een dreigend matnet tegenover. Gelukkig vond Bruno een elegante killer:

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.