1A: Zukertort Amstelveen – Kennemer Combinatie 6½ – 3½

Zukertort Amstelveen gaat verhuizen. De club gaat op een andere locatie spelen. Wat waarschijnlijk nog lang blijft, is dat de ploeg een gedegen eersteklasser is. Of zou Amstelveen weer eens naar de Meesterklasse promoveren? Het kan, want de ploeg won voor de derde keer op rij. De andere koploper Paul Keres heeft wel een aanmerkelijk sterker programma gehad.  Piet Peelen vertelt hoe de wedstrijd verliep.

 

Op een frisse novemberdag speelden we de laatste externe wedstrijden in het Go-centrum. De grote zaal zat vol met dammers en een klein groepje Go-spelers waren de overige gasten van barman Roger. Bij de bridgers bracht hij de drankjes aan de speeltafel -mooie fooien!- maar de meeste daarvan zijn richting Amsterdam getrokken. De grote Japanse bedrijven -Go is daar populair! – stopten hun ondersteuning en wij trekken verder Amstelveen in.

Op de borden kregen we stevige tegenstand. Jelmer verloor weliswaar een pion, maar zijn activiteit noopte de tegenstander die snel weer terug te geven. Afruil volgde en remise. Trouwen en ouderschap kosten de meeste schakers zo’n honderd elopunten, maar Jelmer straalt!

Gijs activeerde zijn loper en daarop moest zwart zijn toren bij zijn koning wegspelen. Dat gaf hem de kans met zijn dame de pion op f7 op de korrel te nemen. Ook daar verdedigde zwart zich tegen, maar dankzij een gepende pion kwam Gijs met zijn derde aanvalszet (zie fragment) en die was meteen beslissend!

Lees verder op de website van Zukertort Amstelveen.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.