BSG – LSG 6 – 4

BSG scoorde deze ronde anderhalf bordpunt minder dan medekoploper Charlois Europoort, maar dat was wel tegen titelverdediger LSG, dat na drie ronden verrassend op slechts twee punten staat. Een grote slag dus voor de Bussumers. Robin Swinkels schreef een grootmeesterlijk verslag met veel technische details en analyses. In het verslag is door te klikken op het verslag op de LSG-site. De broers Ewoud en Jesper de Groote waren de helden aan de kant van BSG, zij versloegen beiden een speler met een veel hogere rating.

 

Zaterdag 23 november stond in het teken van de clash tussen de Schaakgenootschappen. Naast de kraker tussen BSG en LSG, mocht het tweede ook tegen een SG aantreden. Wie er als eerste klaar was, is ditmaal geen moeilijke vraag.
Ilja en Mark van der Werf hadden namelijk vooruitgespeeld. Dit omdat Mark meedeed aan het WK senioren, en niet zonder succes trouwens, want hij legde beslag op de gedeeld derde plaats, van harte!
Waarom mensen vrijwillig Stonewall spelen heb ik nooit begrepen, maar ook Koning Magnus doet dat af en toe, dus het zal wel aan mij liggen. Mark bereikte op het oog een prettig risicoloos plusje, want m.i. kan je de stelling na zet 10 al nooit meer winnen met zwart. Echter Ilja wist de druk eenvoudig te neutraliseren en zo werd deze kraker in evenwicht gestart.

Lees verder op de website van BSG.

 

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.