“Wonderkinderen” door Hans Meijer

In deze Kersttijd vieren we het wonder van de geboorte van een heel speciaal kind. Maar Hans bericht over andere wonderkinderen.

Mijn oog viel op een berichtje in de krant van woensdag 11 december 2019 waarin de faculteit Electrical Engineering (EE) van de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) genoemd werd. In de jaren zeventig studeerde ik op de TUE bij EE en ik heb uitstekende herinneringen aan die tijd zodat ik meteen klaarwakker was. Het berichtje in de krant behelsde het vertrek van de negenjarige Laurent Simons (geb. 26 december 2009) bij EE, klik hier. Het werd mij al snel duidelijk dat dit wereldnieuws was want o.a. CNN, New York Times, Washington Post, BBC, El País, Frankfurter Algemeine, AD, NRC, de Volkskrant, Eindhovens Dagblad en Trouw besteedden er aandacht aan zodat ook ik er niet aan ontkom om aandacht aan dit wonderkind te besteden.

De ouders van Laurent Simons, zie de foto, verwachtten dat hun zoon voor zijn tiende verjaardag op 26 december zou afstuderen maar de TUE was niet genegen om hierin mee te gaan. Laurent zou als de TUE meewerkte de B.Sc. (Bachelor of Science) titel verworven hebben waarvoor voor gewone stervelingen een studietijd van drie jaar staat maar voor Laurent slechts tien maanden. Het behalen van de B.Sc. titel is weinig meer dan een tussenstap op weg naar de M.Sc. (Master of Science) titel waar normaal twee jaar extra voor nodig is Lees verder…(pdf) !

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.