Caruana wint Tata Steel Chess Tournament 2020

Fabiano Caruana (1992 / V.S.) heeft vandaag het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Caruana begon de 12e en voorlaatste speelronde met 1 punt voorsprong op wereldkampioen Magnus Carlsen. Carlsen speelde met wit remise tegen Vladislav Artemiev (Rusland). Caruana won met wit van Jan-Krzysztof Duda (Polen) en creëerde daarmee een voorsprong van 1,5 punt op Carlsen met nog slechts één ronde te gaan. Voor Caruana is het de eerste keer dat hij het Tata Steel Chess Tournament op zijn naam schrijft. Caruana is momenteel de nummer twee van de wereld. In maart is hij een van de deelnemers aan het Kandidatentoernooi, waar wordt bepaald wie eind dit jaar om de wereldtitel tegen Carlsen mag spelen. Twee jaar geleden won Caruana het Kandidatentoernooi, maar wist vervolgens Carlsen niet te onttronen.

 

Alle foto’s zijn van Tata Chess Tournament.

2 Reacties

 1. Avatar
  Chessfan 27 januari 2020

  Gefeliciteerd.

  Carlsen speelde niet zo goed dit jaar te veel remises, caruana speelde echt fantastisch, denk dat hij weer tegen Carlsen gaat spelen on de wereld titel.

  En helaas Niet Anish

 2. Avatar
  wimw 27 januari 2020

  Helemaal mee eens dat Caruana geweldig speelde en de prestatie van Kasparov in 1999 en Carlsen in 2013 evenaarde door met 10 uit 13 het toernooi te winnen. Maar in 2018 deed Caruana het helemaal niet zo goed in het Tata Steel toernooi en scoorde maar 5 uit 13. Toch won hij het kandidatentoernooi, waaraan drie schakers meededen die hem daarvoor in het Tata Steel toernooi verslagen hadden. En Giri eindigde in 2018 samen met Carlsen op de eerste plaats met 9 uit 13. Wat niet wil zeggen dat ik Giri een favoriet vind om het kandidatentoernooi te winnen, maar het is ook niet uitgesloten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.