Verval. Spassky’s-Qonnected Hardenberg 3-5

Zowel de prestaties als de verslagen van de Spassky’s zitten wat in het slop. Is het het ouder worden? Bij het laatste Spasskyweekend was het aantal leesbrillen opnieuw explosief gegroeid. De teamleider neemt maatregelen en legde gisteren vast enkele verslaggevers voor de rest van het seizoen vast. Zo zullen we in maart over ons wel en wee tegen Schaakwoude geïnformeerd worden door Janski, zo is door hem beloofd, en na afloop van de match tegen LOS is Joop de…. enfin. (Dan maakt Joop wat, zegde hij toe.)

De eerste jaren na onze aankomst in de KNSB, we spreken over ruim 12 jaar geleden, ging alles min of meer vanzelf. Zowel het schaken als schrijven, zeker als ik naar mezelf kijk. Ik heb altijd een energieverslindende stijl gehad in beide en nu zowaar Abraham eraan lijkt zitten te komen in dit kalenderjaar neemt de souplesse toch gestaag af, zeker na een volle werkweek.

Voor een kleine verwijzing naar deze promotie naar de landelijke competitie, die toen nog maar tot en met de derde klasse liep, zorgde overigens Maurits op deze dag, door out of the blue de kampioensschaal mee te nemen. Geen idee waar hij na afloop is gebleven, ik meen dat hij bij Janski in de tas verdween. Laat dat net de aangewezen scribent voor de volgende ronde zijn, mooie congruentie.

Het ontbreken van een verslag over een KNSB-wedstrijd, zoals na de vorige ronde, kent overigens één precedent, maar dat is wel onvervalste Spassky-historie geworden. Jan Joris Groenewold, al tweemaal lid geweest, bleef tweemaal ook in gebreke. De eerste keer moest hij voor straf de ronde erna weer een verslag leveren, wat na weken van oorverdovende stilte op de vooravond van alweer een nieuwe KNSB-ronde -was het om een derde strafexpeditie voor te zijn?- leidde tot een nogal ‘taalverdicht’ epistel; een hilarisch dubbelverslag waarin de namen van alle tegenstanders onnavolgbaar vermengd en verhaspeld waren, als ook de beide matches. Dit postmoderne pareltje kwam, zoals wel bekend intussen, niet door de censuur. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.