Kennemer Combinatie – HWP Sas van Gent 5 – 5

Kennemer Combinatie is de laatste jaren een kampioenskandidaat, was in 2017 ook kampioen, maar raakt dit seizoen een beetje achterop. Tegen het nog puntloze Het Witte Paard werd het slechts een gelijkspel. Een terecht resultaat, schrijft Ilias van der Lende, maar natuurlijk wel teleurstellend. De Haarlemmers staan nu op de vierde plaats, drie punten achter de twee koplopers. Maar de eerste drie moeten nog alle drie de wedstrijden tegen elkaar spelen, dus daar volgt nog puntverlies.

 

Zaterdag 1 februari speelde KC1 thuis tegen HWP Sas van Gent en werd er 5-5 gespeeld. Voor ons een teleurstellend resultaat maar gezien de partijen wel een terecht resultaat.
Het ging erg gelijk op de eerste twee uur waarbij we alleen konden zeggen dat Loek en Lennart goed stond, Gerard wat verdacht en ondergetekende (zoals wel vaker) slecht.
Gerard kwam op bord 9 niet minder uit de opening maar het voordeel was zo verlegen dat het niet te vinden was. Toch leek het erop dat zijn tegenstander (Hans Groffen) groot voordeel ging krijgen maar toen besloot Gerard zijn magische hoed op te doen. Met een prachtige combinatie (geen idee of het werkte) gingen er opeens erg veel stukken van het bord en bleef er een remise eindspel over. Knap gedaan!
Tex speelde op bord 10 zijn allereerste wedstrijd voor KC en in de meesterklasse! Na een rustige opening bleef Tex stilletjes zijn stukken op betere velden te zetten en af te ruilen want tegen een geïsoleerde pion is dat vaak een goed plan. Het zag er (in mijn ogen) even naar uit dat hij het iets te rustig had gespeeld, want zijn tegenstander leek het initiatief over te nemen, maar toen ik een half uur later keek had hij plotseling een toreneindspel met twee pionnen meer. Dit was geen probleem voor Tex, en dus kon hij zijn debuut vieren met een overwinning!
Tyro speelde op bord 8 een zeer evenwichtige partij. Na de opening besloot Tyro terecht zijn loperpaar te geven want die was helemaal niet belangrijk in de stelling. Knap besluit en het initiatief lag de rest van de partij bij Tyro. Maar na een aantal zetten hadden beide spelers niet echt een plan, en gingen er veel stukken van het bord. Er bleef een remise eindspel over, en er werd snel tot remise besloten.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.