Vierde MSA talenttraining voor jeugd

Vierde MSA talenttraining voor jeugd: thema Engelse aanval
Matches, Simultaan en Analyse 22 maart 2020

Schaakacademie Apeldoorn organiseert MSA-trainingen voor gemotiveerde jeugdspelers. Dat gebeurt op zondagmiddag van 12.30–17.30 uur in Denksportcentrum Apeldoorn, Dubbelbeek 24. MSA staat voor Matches, Simultaan en Analyse. Elke training staat een thema centraal.

De vierde keer is dat de Engelse aanval: 1.e4 c5 2.Pf3 d6 3.d4 cxd4 4.Pxd4 Pf6 5.Pc3 a6 6.f3.

De training is zondag 22 maart 2020. Trainer is IM Nico Zwirs.

De trainer opent de middag met een inleiding. Deelnemers spelen twee partijen van 30 minuten bedenktijd per persoon (met noteren). Na elke ronde bespreekt de trainer cruciale momenten. De trainer geeft tot slot een simultaan met de opening aan duo’s (consultatieschaak). Na afloop krijgen deelnemers digitaal documentatie en een trainingsverslag toegezonden. De organisatie maakt beeldmateriaal voor de nieuwsbrief en site van Schaakacademie Apeldoorn. De trainingen zijn niet alleen voor deelnemers die een bepaalde opening spelen. Juist als je andere openingen speelt is het nuttig te oefenen met andere systemen. Ideeën kunnen in allerlei stellingen bruikbaar zijn. Bovendien leer je algemene kennis, inzichten en vaardigheden.

Deelname kost 25 euro. Betaling per factuur of contant. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Nieuwe deelnemers krijgen een exemplaar van het boek ‘Schaaktalent ontwikkelen’.

Contact en aanmelden: Schaakacademie Apeldoorn, Karel van Delft, karel@kvdc.nl, 06-22226928.
Vermeld bij aanmelden: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, Stappendiploma, rating.

Zie ook MSA Talenttraining op de website van Schaakacademie Apeldoorn

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.