Spassky’s bij Damwoude vermoord! Of: Gelukkig degradeert dit seizoen maar één team?!

Het was prachtig weer, veel te mooi om te schaken. Toch had ik er zin in, tijd voor een winstpartij. De speelzaal was een karakteristiek pand midden in Damwoude, aan het centrale kruispunt. Een gezellig bruin café op de begane grond en een prima speelzaal boven.
Putski mailde twee wetenswaardigheden:
• het dorp Damwoude ontstond uit Dantumawoude, Akkerwoude en Murmerwoude.
• Er degradeert dit seizoen maar één team.

Op het eerste punt vulde Jan Kroon nog aan: “En Murmerwoude betekent ‘moordenaarsbos’ (murmer, woud), waarschijnlijk vanwege Bonifatius.” Wikipedia vermeldt: “De naam Murmerwoude is afgeleid van ‘moarre’ wat hoogveen betekent. Woude betekent ‘gebied’. Echter, volgens sommige verhalen zou de naam Murmerwoude afgeleid zijn van ‘Moordenaarswoude’, omdat hier in het jaar 754 Bonifatius zou zijn gedood.”
De Spassky’s werden in ieder geval in hartje Damwoude omgebracht.

En op het tweede punt, dat is niet zo. Want slecht nieuws, er degraderen toch twee teams. Er is een club in beroep gegaan en in materiële zin in het gelijk gesteld. Nou ja, dat mag toch ook niets uitmaken voor De Spassky’s, degraderen doen we niet, maar we bakken er dit jaar niet veel van. De score valt vaak de verkeerde kant op, en we hadden ook niet recht op meer. We gaan de borden maar eens langs. Trouwens, over borden en stukken, Schaakwoude heeft mooi speelmateriaal. Dat van De Spassky’s kan wel een upgrade gebruiken. Een prominent oud-lid heeft eens gezegd: “Nadat het ergste vuil van de borden was verwijderd kon de wedstrijd beginnen.” We gaan naar de match en hier de partijen, op volgorde van beslissing. Dries op 5 tegen Sjoerd Hoekstra was weer als eerste klaar. Niet dat dat saai was, integende

Lees verder….

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.