Ondanks Corona wekelijks een serieuze partij spelen

IM Max Warmerdam (foto Harry Gielen)

Schaakvereniging Maastricht bestaat 100 jaar en ter ere hiervan organiseert de vereniging dit jaar meerdere toernooien. Vorige week ging het Maastricht100 Classic van start. Maar de wereld zag er vorige week nog heel anders uit. Rutte had het handen schudden nog niet verboden. De winkelschappen waren vol, je schuur puilde niet uit met wc-papier en we konden nog naar de kroeg.

Inmiddels zijn we veroordeeld tot thuiszitten. Veel mensen hebben zorgen. Gezondheid. Werk. Ouders. Een wekelijkse lange partij in je vertrouwde clubhuis kan je voorlopig wel op je buik schrijven.

Maar we laten ons niet kisten. Schaken geeft hoop en verbindt. Schaken is namelijk prima te doen vanuit je eigen huiskamer. In plaats van het annuleren van het Maastricht100 Classic wordt morgen de tweede ronde gespeeld. Online. Het initiatief wordt ondersteund door sterke schakers als FM Jozef Simenon en IM Max Warmerdam.

Het biedt de huisschaker de mogelijkheid om iedere week via internet een lange serieuze partij te spelen. We vertrouwen elkaar, wat hebben we anders nog? Inmiddels zijn er meer dan 30 deelnemers, van huisschaker tot internationaal meesterniveau.

Kijkje in de speelzaal in Maastricht

Al het inschrijfgeld (20 euro pp) wordt uitgekeerd als prijzengeld. Speeltempo is 1.30u p.p.p.p. met een increment van 30 seconde vanaf zet 1. Voor jeugdspelers is een aangepast speeltempo mogelijk. Aanmelden kan nog tot 20:00 vanavond via: schaakverenigingmaastricht.nl/aanmelden/aanmelden-toernooi/

Partijen worden wekelijks gespeeld op dinsdag 20:00 op het platform chess.com. In overleg met de organisatie kan bij uitzondering een partij op een ander tijdstip plaatsvinden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.