Hogeschool Zeeland toernooi 2020 afgelast

Tijdens de persconferentie op 21 april jl. van het kabinet over maatregelen in verband met het coronavirus na 28 april is onder andere meegedeeld dat evenementen, waarvoor eerder al een verbod was afgekondigd tot 1 juni, tot 1 september verboden blijven.

Deze verlenging van het verbod betekent dat de organiserende Stichting Schaak Walcheren geen andere keus heeft dan het HZ-schaaktoernooi 2020 (1 t/m 8 augustus) af te gelasten.

Het eventueel door de al aangemelde deelnemers ter voltooiing van hun aanmelding betaalde inschrijfgeld zal door de penningmeester worden teruggestort. Wij hopen de al aangemelde deelnemers en vele andere schakers in de zomer van 2021 weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen voor alsnog de 24e editie van het Hogeschool Zeeland toernooi.

Met vriendelijke groet, het organisatiecomité van het HZ-Schaaktoernooi

6 Reacties

 1. Avatar
  Bert Uneken 23 april 2020

  Een schaaktoernooi is toch niet vergunningsplichtig…? Er lijkt me op dit moment nog een meer dan redelijke kans dat dit in augustus gewoon door had kunnen gaan. Of zie ik dat verkeerd?

  • Avatar
   Zuid Limburg 23 april 2020

   Vergunningsplichtig of niet, met tientallen (honderden?) personen in een zaal kun je nu al zeggen dat het onmogelijk is aan de 1,5 meter regel te voldoen. Niet meer dan logisch dat de organisatie een besluit heeft genomen. Hopelijk kan het in 2021 doorgang vinden, in pessimistische scenario’s zou dat zelfs niet lukken.

  • Avatar
   Pipo Koeien 24 april 2020

   Een meerdaags schaaktoernooi met 250 deelnemers plus een tiental vrijwilligers en eigen bar is wel degelijk vergunningsplichtig

    

 2. Avatar
  Bert Uneken 25 april 2020

  Als ik de website van de gemeente Vlissingen goed interpreteer, dan is het wel meldingsplichtig maar niet vergunningsplichtig. Hangt nog een beetje af van de speeltijd op de zondag. De argumenten die je noemt spelen hierin geen enkele rol. De duur van het toernooi niet, het aantal deelnemers niet, het aantal vrijwilligers niet en de eigen bar niet.

  Of we in augustus nog anderhalve meter afstand moeten houden? Ja, zou zomaar kunnen. En dan wordt het inderdaad heel lastig. Maar ook dat weten we niet. Ik heb me opgegeven voor een toernooi in Duitsland, dat in dezelfde periode plaatsvindt, zelfs net iets eerder. Daar zitten ze natuurlijk met hetzelfde probleem, maar daar wordt de beslissing pas half mei genomen.

 3. Avatar
  Bert Uneken 25 april 2020

  Je hebt helemaal gelijk, Johan. Ik dacht dat het alleen om vergunningsplichtige evenementen ging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.