Champagne op een lege Champs-Élysées

Kent u het verhaal van Joop Zoetemelk? Heerlijk nuchtere man met dito naam. Betrouwbaar ook, want hij werd altijd 2e. Hoe strak de gele trui om zijn schouders zat, Parijs bleek altijd net te ver. Tot die ene dag in juli 1980 toen hij tot zijn eigen verbazing champagne nippend over de finish kwam als de voorlopig laatste Nederlandse winnaar van de Tour de France.

Al enige dagen is de verwarring die Joop 40 jaar geleden had ons meester. Govert Pellikaan organiseert sinds enige tijd de prachtige Team Battle en KC volgde in al haar Team Battles de Zoetemelk-tactiek: een loeisterke ploeg opstellen vol kopmannen en betrouwbare waterdragers, lang bovenaan staan en uiteindelijk geruisloos tweede worden. De winnaar wisselde (LSG, Apeldoorn), wij bleven stabiel. Tot afgelopen zondag.

Lees verder op kennemercombinatie.nl/artikel/champagne-op-een-lege-champs-%C3%A9lys%C3%A9es

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.