Opvolger AlphaZero leert zichzelf schaken zonder spelregels te kennen

Alphabet-dochterbedrijf DeepMind heeft een nieuwe kunstmatige intelligentie gepresenteerd, dat zichzelf de regels kan aanleren van spellen die het krijgt voorgeschoteld. Dat schrijft DeepMind op zijn website.

Het programma heet MuZero en is de opvolger van AlphaGo en AlphaZero. AlphaGo werd bekend omdat het de beste Go-spelers ter wereld consistent wist te verslaan. AlphaZero was zijn opvolger en was nog beter in het spelen van de bordspellen Go, Shogi en schaak. Beide programma’s werden getraind met de spelregels van deze spellen.

Lees verder: www.nu.nl/tech/6098474/nieuw-programma-van-deepmind-kan-zichzelf-leren-schaken-op-topniveau.html

2 Reacties

  1. Avatar
    Ludo Tolhuizen 24 december 2020

    Boeiend. Je zou toch denken dat er problemen zouden kunnen zijn met de 50-zetten regel, remise bij 3x dezelfde stelling (met dezelfde speler aan zet en dezelfde mogelijkheden van zetten), de en-passant regel, en wanneer een rochade al dan niet is toegestaan.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.