Alle stukken offeren

Hieronder een uitgebreide analyse van een waanzinnige partij tussen Gregory Serper en Ioannis Nikolaidis. Schaakboeken staan vol van voorbeeld schaakpartijen gespeeld door wereldkampioenen. Grootmeester Gregory Serper is geen wereldkampioen, maar hij speelt wel als een wereldkampioen. In deze partij offert ie alle stukken voor de winst op een spectaculaire manier.

 

Klik hier om de partij in een leuk filmpje te zien grandmastermac.com/grigori-serper-vs-ioannis-nikolaidis/

Klik hier voor meer schaakvideo’s en analyses

2 Reacties

  1. Avatar
    Wim Weehuizen 12 maart 2021

    Een fantastische offerpartij voorzien van heldere analyses, die duidelijk maken waar het allemaal om draait. Jammer genoeg is Serper al vanaf 2008 niet meer als grootmeester actief. We hebben hem in de kerstvakantie van 1989-1990 in Arnhem kunnen bewonderen, want toen werd hij Europees Jeugdkampioen voor o.a. Dreev, Topalov en onze eigen van Wely. In januari 1996 emigreerde hij naar de Verenigde Staten vanuit zijn geboorteland Oezbekistan, dat zich inmiddels had losgemaakt van de Sovjet Unie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.