“Pat? Nee, nee, nee. Eeuwig schaak!” door Gerhard Eggink

Het is de laatste jaren steeds gebruikelijker geworden om moeilijke situaties te “verduidelijken” door een schaakmetafoor in te zetten. In eerste instantie vond ik dat nog wel grappig (iedere aandacht voor het schaken is beter dan niets, en slechte aandacht is beter dan geen aandacht), maar het begint me nu steeds meer te ergeren. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

2 Reacties

 1. Avatar
  rudimatai 10 april 2021

  Goed uitgelegd Gerhard! Terecht wordt gezegd: “vele zaken worden met het schaakspel vergeleken, maar het schaakspel zelf is uniek en kan met niets worden vergeleken…

 2. Avatar
  Tony Werten 10 april 2021

  Wat dacht je van een toernooi als iemand namens de sponsor het woord neemt en vertelt:”Ik weet niks van schaken, maar eigenlijk is wat wij doen heel erg met schaken te vergelijken. Wij moeten nl ook…”

  En vul hier maar een willekeurige actie in :”Nadenken (over de toekomst)”, “Toeslaan op het juiste moment”, “Onze kansen maximaliseren”, “Ons aan de regels houden”, “Niet aan de dame van de tegenstander zitten” etc

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.