“Een Griekse tragedie” door Gerhard Eggink

Onze kersverse grootmeester Robby Kevlishvili speelde begin augustus in een toernooi in het Griekse Kavala. Gelukkig kunnen wij hem volgen, al was dit toernooi nou niet een groot succes voor hem. Soms heb ik wel eens tijd om gewoon wat te bladeren door wat partijen die op zo’n site staan, gewoon, om te kijken wat er allemaal misgaat en misschien wat leuke combinaties te zien. Lees de hele column in PDF.

6 Reacties

 1. Avatar
  Wim Westerveld 19 augustus 2021

  Mijn god. [spoiler even verwijderd door de redactie]!!!

   

  • Avatar
   Peter Huisman 20 augustus 2021

   Toen ik de stelling zag, en dan vooral de opstelling van de zwarte paarden, schoot de 17e matchpartij van Karpov-Kortchnoi 1978 me te binnen, maar deze partij van Morphy heeft een nog veel sterkere gelijkenis.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.