Winst in eerste thuiswedstrijd

Het voelde goed om na lange tijd weer terug te zijn op onze thuis locatie in Apeldoorn en er opnieuw te mogen schaken. Met het oog op voldoende ventilatie en afstand voor in totaal 68 schakers werd de gebruikelijke schaakzaal verruild voor de grotere ‘bridgezaal’. Dit beviel eigenlijk uitstekend en zal dan ook een blijvertje worden. Nadat we de vorige keer 5-5 hadden gespeeld in een bloedstollende match tegen En Passant, hebben we nu onze eerste overwinning binnengetikt tegen Caïssa. Het scheelde al aanzienlijk dat ze met vijf grootmeesters minder kwamen aanzetten dan En Passant. Hierdoor waren we favoriet, maar dat moet je toch nog altijd maar weer waarmaken.

De eerste uitslag was al vrij snel binnen. Stefan Kuipers speelde een venijnige variant tegen de McCutcheon van Enrico Vroombout. Enrico nam beet, maar had dit achteraf beter niet kunnen doen. Hij had dit kunnen weten als hij in hetzelfde team had gespeeld als Hans Groffen, want de partij tussen Stefan en Enrico is al een keer volledig eerder gezien. In de Meesterklasse-wedstrijd tegen HWP in 2019 speelde onze teamgenoot Thomas Beerdsen deze hele partij al een keer eerder tegen Hans. Hans gaf zelfs twee zetten later op, wat betekent dat Stefan niet eens zelf een nieuwe zet hoefde te spelen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.