schaakstukje

Wappieschaak

Nu het coronavirus weer oplaait laten de wappies ook weer van zich horen. Ik kwam er laatst een tegen die met het volgende hersenspinsel op de proppen kwam. Het schaakbord kent 64 velden ook wel vakkies genoemd. Vervang de k’s door een c en laat de es weg en zet daar een n voor in de plaats en verdomd dan ontstaat het woord vaccin. Als dat niet sterk is weet ik het niet meer.

Dan de schaakstukken. De pionnen staan natuurlijk voor spionnen. Deze spionnen worden te paard of te voet naar diverse torens in het land gestuurd om van daaruit de boel in de gaten te houden. Het spreekt voor zich dat Willie en Max in het complot betrokken zijn.

U voelt hem al aankomen: het coronavirus is niet door dieren verspreid maar door schakers!

 

Julius

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.