Vierde ronde KNSB-competitie mogelijk uitgesteld

Update mailing vrijdagavond 19:38 uur: “Vanavond heeft de overheid gezegd dat de verzwaring van de maatregelen zondag 28 november ingaat. Dat betekent dat morgen de competitie gespeeld wordt.
Omdat velen van jullie twijfels hebben en sommigen niet willen spelen, heeft het KNSB Bestuur besloten als teams niet spelen dit niet automatisch leidt tot strafpunten en/of een boete. Als een team niet wil spelen moet natuurlijk wel direct de tegenstander ingelicht worden.”

Vanwege de Covid-19 pandemie gaat de overheid de maatregelen aanscherpen. Inmiddels gaat het gerucht rond dat vanaf zaterdag 27 november de amateursport moet stoppen na 17:00 uur. We hebben de overheid gevraagd of dit gerucht klopt, ze willen geen bevestiging of ontkenning geven. Omdat zaterdag een competitieronde is, staan we voor een dilemma. Het zal voor veel wedstrijden niet mogelijk zijn de wedstrijd voor 5 uur te beëindigen. Daarom heeft het KNSB bestuur besloten tot het volgende:

 • als het gerucht klopt, dan wordt de competitie ronde van 27 november uitgesteld.
 • als we zaterdag door de overheidsmaatregelen niet gestoord worden, gaat de competitie ronde normaal door.

Om 19:00 uur is de persconferentie. Daarna weten we meer.

Bron

4 Reacties

 1. Avatar
  jan van os 26 november 2021

  Laatste nieuws van de NOS: maatregel gaat waarschijnlijk op zondag in. Burgemeesters willen meer tijd om handhaving voor te bereiden. We zullen het horen vanavond

 2. Avatar
  eliasthijsse 26 november 2021

  Echt heel slim van het KNSB-bestuur: als de overheid de schaakcompetitie niet verbiedt, gaat de bond het zelf frustreren. Enorm bedankt!

  • Avatar
   Frits Fritschy 26 november 2021

   Goh, ja. Het bestuur van de bond heeft toch een paar uur gehad om een beslissing te nemen voor een kwestie waar iedereen tevreden mee moest zijn. Maar ze hadden het natuurlijk weer veel te druk met gezamenlijk dineren op kosten van het gewone bondslid. Schande! Schande! Driewerf Schande! Elias Thijsse for president!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.