NK ronde 3: Plugwerk

Een opening goed voorbereiden heet onder profschakers ‘pluggen’, al sluiten we niet uit dat er alweer een nieuwe term in zwang is. De op papier sterkste NK-deelnemer, Max Warmerdam, heeft een grote reputatie als ‘plugger’ en dat legde hem in deze derde finaleronde geen windeieren.

De vier spelers in beeld gebracht. Op de voorgrond Warmerdam-Lai en achterin Pruijssers-Swinkels (foto Frans Peeters). Nog meer foto’s van Frans Peeters gemaakt bij de Deloitte NK -vierkamp 2021 zijn te vinden via deze link.

 

Medekoploper Hing Ting Lai, die veel minder werk doet voorafgaande aan zijn partijen, werd min of meer vanuit de opening verslagen en daarmee zette Warmerdam een flinke stap in de richting van de nationale titel.

Lees verder www.schaken.nl/deloitte-nk-schaken/nieuws/plugwerk

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.