48e Vechtvallei Rapid Hardenberg

Schaakvereniging Hardenberg organiseert op zaterdag 9 april de 48e editie van het jaarlijkse schaaktoernooi. Naar verwachting zullen meer dan honderd schakers bij elkaar komen op Familiepark de Vechtvallei in Diffelen. Zowel bij ouderen, maar zeker ook onder de nieuwe lichting schakers, is dit snel schaakevenement ongekend populair. Ondanks een traditioneel sterke delegatie uit de Duitse competitie, wist Nederlands kampioen Lucas van Foreest, de afgelopen twee edities op zijn naam te schrijven.

Alle spelers worden naar sterkte ingedeeld, in poules van acht personen. Het Rapid toernooi bestaat uit zeven ronden en wordt om 10:00 uur geopend door wethouder Breukelman. Om de toestroom van schakers ordelijk te laten verlopen zullen, vanaf station Mariënberg naar Familiepark De Vechtvallei, pendelauto’s worden ingezet. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17:00 uur. De eerste prijs bedraagt €300,-.

Deze hippe en versnelde schaakvorm rekent voorgoed af met het stoffige imago van de sport. De tijdsdruk waaraan de schakers blootgesteld worden is een kritieke factor en blijkt een garantie voor bizarre ontknopingen. Naast de echte specialisten is er ruimte voor jeugdtalent, sterke clubschakers en natuurlijk thuisschakers en bezoekers.

Schaakvereniging Hardenberg heeft in haar meer dan tachtig jarig bestaan een stevige fundering gelegd voor de schaaksport in Overijssel. Eind jaren zestig ontving de club een 3-voudig seminar van wereldkampioen dr. Max Euwe.  Wat recenter etaleerde Grootmeester Jan Timman nog zijn talent door in Hardenberg een simultaan te geven. Dit toernooi helpt de organisatie in haar missie om de schaaksport voor een breder publiek toegankelijk te maken. Dit toernooi is een succesvol initiatief van Schaakvereniging Hardenberg met ondersteuning van sponsor Familiepark de Vechtvallei. Om je aan te melden kun je op de poster klikken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.