Het Prinsenstadtoernooi 2022 in Delft gewonnen door Stefan Bekker!

Het was een toernooi anders dan andere jaren. Het toernooi werd kleinschaliger georganiseerd dan voorgaande jaren, met plaats voor maximaal 80 deelnemers. Ook was dit jaar niet meer de aula van het Grotius College maar het DUWO Denksportcentrum aan de Zusterlaan in Delft de speellocatie. De kleinschaligheid maakte sfeer gemoedelijk en onder het genot van een tosti en een koud (alcoholisch) drankje kon er aan de bar uitgerust worden na de partijen. Voor hen die geen genoeg konden krijgen van al het schaakgeweld was er ook een toernooicoach actief om partijen mee te analyseren. Ted Barendse trad dit jaar op als toernooicoach en dat was een groot succes. Menigeen is een stukje wijzer van de analysetafel vertrokken dan dat ze aankwamen.

Naast de gezelligheid van de bar en de analyseruimte moest er ook geschaakt worden. FM Stefan Bekker van Haeghe Ooievaar heeft uiteindelijk de A-groep gewonnen met een score van 5/6 en bleef zijn op papier voornaamste concurrent, de Spaanse IM Jesús Garrido Dominguez, een halve punt voor.
De B-groep werd gewonnen door Bram Albertus, eveneens met 5/6. Albertus toonde zich genadeloos in goede stellingen en weerbarstig in moeilijke stelling en hoewel hij op papier ook favoriet was heeft hij het allerminst makkelijk gehad.
Winnaar van groep C werd Yorn van Iersel, die voor dit toernooi nog geen rating had. Met volwassen schaakspel en sterk spel schakelde hij meerdere directe concurrenten uit en eindigde op eenzame hoogte met 5,5/6.

➔ Gedetailleerde informatie, uitslagen, standen en alle partijen die op een live-bord gespeeld zijn op de toernooipagina

➔ Fotoverslag van het toernooi door Herman Zonderland

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.