OKU 2022: Hugo op kop in uitverkocht huis

Het 47e Open Kampioenschap van Utrecht is met 216 deelnemers van start gegaan. Naast die deelnemers was er nog een jeugdevent, een journalistentoernooi en de Utrechtse Meesters, dus we kunnen met recht over een uitverkocht huis spreken.

Berenschot-CEO (en oud-deelnemer!) Hans van der Molen voerde de eerste zet uit bij titelverdediger Hugo ten Hertog, die alweer met 4 uit 4 is gestart. Een groep met veelal jonge spelers is in de achtervolging. Onder hen echter ook Anton Rosmuller, de winnaar uit 1976! Gaat hij 46 jaar na dato opnieuw toeslaan? Naast Hans was ook Rachel Streefland, wethouder sport, aanwezig.

Zoals gezegd zijn er diverse side events. De meest bijzondere was een jeugdevent waarbij niet alleen werd geschaakt, maar ook gekickboxed (of hoe je dat ook spelt). Ook konden we 12 journalisten verwelkomen, waaronder de 87-jarige Bert Kieboom! Niet geheel verrassend was Peter Boel met 6 uit 7 de sterkste.

Vandaag (zondag) nog twee rondes. Het toernooi is goed te volgen via de liveborden en de rondebulletins. Voor wie in de buurt is: kom gerust langs.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

1 Reactie

  1. Avatar
    Caesar64 29 mei 2022

    Uitverkocht huis en een Utrechtse winnaar: lijkt me reden genoeg om erg tevreden te zijn. Ik snap niet helemaal waarom het dan nog interessant zou zijn als er meer titelhouders mee zouden doen: voor schakers onder de 2200 hoeft dat zeker niet want die zijn kansloos, Hugo wordt zo makkelijk kampioen en blijkbaar willen titelhouders wat anders (startgeld wellicht?).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.