OK Overschie jubileumvariant. Een mooi aspect van de schaaksport is…

Iedereen, echt iedereen kan zich er mee amuseren. Jong, oud, lopend of zittend, man, vrouw of welk gender dan ook, het maakt allemaal niet uit; allen zijn we welkom. We delen, ongeacht speelsterkte, de fascinatie en liefde voor het schaakspel. Daarom is het Fide-motto Gens una sumus (wij zijn één familie) ook zo passend voor ons. Nu nog meer dan pakweg 50 jaar geleden, toen de schaakzalen nog voornamelijk bevolkt werden door oudere heren in pakken, vaak onophoudelijk rokend. Wat zijn we erop vooruitgegaan! Ook op internet zijn de mogelijkheden om te trainen of spelen tegenwoordig nagenoeg onuitputtelijk. Maar het allerleukste is natuurlijk schaken over het bord, in het echt.

Afgelopen zaterdag kwamen schakers van heinde en verre naar Overschie om het Open Kampioenschap van SGO te spelen. Het is vreugdevol ons zo samen te zien ploeteren, uitschuiven, brilleren, zweten en incasseren. Zo leuk om al die jeugd in het toernooi aan het werk te zien, en wat worden ze toch sterk ook!

Het toernooi begon echter met een lichte domper, daar waar we op 100 deelnemers hadden gerekend werden dat er “slechts” 83. Maar niet getreurd, we gingen na een korte vertraging gewoon beginnen en laatkomers kregen een bye.

Na negen intensieve rondes, zonder lange pauze, waren de resultaten bekend. In de historie hebben we maar één Caesar, maar hier hadden we twee Caesars bovenaan, te weten Thomas Beerdsen en Liam Vrolijk. Beiden kwamen, zagen en overwonnen al hun tegenstanders, behalve onderling, daar werd het op een akkoordje gegooid.

Een derde plaats was weggelegd voor de derde titelhouder Jasel Lopez. Op de vierde plaats Mark Bueno en op 5 Overschienaar Rob Straver.

Lees verder….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.