Voor de zevende keer een weekend lang schaken in Goirle als seizoensstart

Een eerdere editie van het GWK in Goirle.

Na twee jaar corona-afwezigheid trapt EGS seizoen 2022-2023 weer af met een weekendtoernooi in Goirle. In het eerste weekeinde van september staat de zevende editie van het GWK, het Goirles Weekend Kampioenschap, op het programma.

Een toenemend aantal schakers gebruikt het Goirlese weekendtoernooi als opwarming voor het nieuwe schaakseizoen. Gezien het succes van de voorgaande edities en de lovende woorden van deelnemers is er geen aanleiding om de opzet van het toernooi te wijzigen.

In de A-groep werd de winst in de laatste editie van het GWK (in 2019) voor het derde jaar op rij behaald door Jeffrey van Vliet uit Aalsmeer. In de B-groep bleef de beker in Goirle: Maarten de Wit van EGS was daarin de beste.

Aan de zevende editie is Telecombinatie Goirle als nieuwe hoofdsponsor verbonden en dit toernooi gaat daarom geschiedenis schrijven onder de naam GWK Telecombinatie Goirle 2022.

Speellocatie is opnieuw de prachtige en sfeervolle kapel in Cultureel Centrum Jan van Besouw. De speeldata: vrijdag 2 september, zaterdag 3 september en zondag 4 september 2022. Er wordt gespeeld in twee groepen. De B-groep met een maximale rating van 1800 en een A-groep met een ondergrens van 1750.

Meer informatie over dit toernooi is te vinden op de website van de organiserende Goirlese schaakclub EGS.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.