Nog één week tot de Brugse Meesters

Op zaterdag 13 augustus beginnen de Brugse Meesters 2022. Dit toernooi geldt ook als Open Belgisch kampioenschap en loopt tot vrijdag 19 augustus. Er zijn op dit moment al 230 inschrijvingen, waaronder veel landgenoten. Er kan nog ingeschreven worden tot woensdag 10/8 via de website www.brugsemeesters.be. Er kan tot twee keer toe een bye genomen worden in de eerste 6 ronden waardoor het combineerbaar is met het HZ-toernooi in Vlissingen.

Er staan twee grootmeesters, enkele IM’s en een hele rist FM’s op de lijst dus er kunnen IM-normen gescoord worden in het Open. Voor wie iets minder elo-geweld aan het bord wil, is er de U1800. De vorige twee edities werden gewonnen door twee jonge Nederlandse spelers, Esper van Baar en Eline Roebers. Zij traden in de voetsporen van de grootmeesters die de jaren voordien het toernooi wonnen. Dit jaar zijn Koen Leenhouts en Onno Elgersma op papier de sterkste Nederlandse vertegenwoordigers.

Wie wil proeven van de sfeer in het mooie Brugge kan dus nog inschrijven of het toernooi bezoeken. Op maandagavond wordt er aan de deelnemers een gratis stadsrondleiding aangeboden en op woensdagavond 17 augustus is er een snelschaaktoernooi voor iedereen die zin heeft om te vluggeren. Voor dit snelschaaktoernooi hoeft er niet vooraf ingeschreven te worden. Ter plekke aanmelden tegen 19.30 uur volstaat.

 

1 Reactie

  1. Avatar
    Caesar64 08 augustus 2022

    Schaken tijdens een superhittegolf: wie wil dat nu niet?! Het doet mij denken aan een aflevering van Gent Open in de jaren 90 in een kazerne waar het tropisch warm was: het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik weer eens mee heb gedaan in Gent.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.