Van der Wiel en Reinderman tonen hun klasse bij Mat op ’t Wad

Het jaarlijkse En Passant zomerschaaktoernooi ‘Mat op ’t Wad’ kende dit jaar de sterkste bezetting in zijn vijfjarige geschiedenis. Met de internationale grootmeesters John Van der Wiel en Dimitri Reinderman (allebei voormalig Nederlands kampioen) en een flink aantal provinciale topspelers onder de deelnemers kon men zich in de hoofdgroep laven aan schaak van hoog niveau. Van der Wiel en Reinderman lieten hun klasse zien, door al hun partijen te winnen en onderling, na een kort, venijnig gevecht in de laatste ronde te remiseren en aldus de toernooizege te delen.

Het was de bedoeling dat het toernooi zou plaatsvinden in de boomgaard van En Passant-voorzitter Jaap Dros, maar de organisatie besloot dat het niet verantwoord was om zo’n zeven uur in de brandende zon buiten te schaken en daarom weken de 37 deelnemers uit naar de Buureton.

In de hoofdgroep vertegenwoordigde Joop Rommets de Texelse schaaktop. Het plan was dat hij dat zou doen samen met Jaap Dros, maar omdat organisator Jan Willem Duijzer door ziekte verstek moest laten gaan, nam Dros de wedstrijdleiding over en speelde niet mee. Rommets deed het trouwens niet slecht tussen de schaakmeesters en bereikte in de groep van negen de zevende plaats.

Lees de rest van het artikel hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.