(De) Kwaliteit beslist

Klasse 1B: Paul Keres 2 – Venlo 1 op 17 september 2022
Venlo 1 is het nieuwe KNSB seizoen uitstekend gestart. In Utrecht werd Paul Keres 2 met ruime cijfers verslagen.

Op grond van de gemiddelde rating staat Venlo in de middenmoot en zou dus niet hoeven degraderen. De ervaring leert echter dat ratings in de eerste klasse niet zoveel zeggen. Het zijn allemaal doorgewinterde spelers en vorm van de dag bepaalt hier grotendeels de uitslag van een wedstrijd. We zullen elke match op de toppen van ons kunnen moeten spelen om buiten de degradatiezone te blijven.

Wat dat betreft zette Venlo 1 in Utrecht al een ferme stap. Na een aarzelende start stroomden de punten binnen en was het meer de vraag hoe hoog de uitslag in het voordeel van Venlo zou uitvallen dan de vraag of er überhaupt gewonnen zou worden. De allereerste beslissing in de wedstrijd was waarschijnlijk een teken aan de wand. Op bord 6 leek Rudi hard onderuit te gaan, maar als door een wonder wist hij de partij toch naar zich toe te trekken.

➔ Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.