Duel der wereldkampioenen: Emanuel Lasker 1 – Spassky’s 3½ – 4½

Na de kansloze nederlaag in de eerste ronde van de KNSB-competitie in 2A tegen Groninger Combinatie 2, waarvan de kopman Erik Hoeksema de gelegenheid te baat nam onze inspirator en levende legende Boris Vasilievich Spassky, de tiende officiële wereldkampioen schaken van 1969 tot 1972, te portretteren als een in tenniskleding achter het schaakbord gezeten dandy, was het duidelijk voor de spelers van de Spassky’s dat er iets moest gebeuren: Boris Vasilievich mag dan misschien wel de meest luie wereldkampioen schaken aller tijden zijn geweest, maar het is wel ONZE Boris Vasilievich. In ronde 2 moest daarom gewonnen worden en wel op een spectaculaire aanvalswijze tegen Emanuel Lasker, de bekende ploeg uit het Friese Sint Jacobiparochie, vernoemd naar de tweede wereldkampioen schaken van 1894 tot 1921. Een match tussen twee wereldkampioenen als het ware.

Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.