“Het linnen tasje” door Gerhard Eggink

Zaterdag speelde mijn team, ons Tweede, weer een KNSB-wedstrijd. Omdat ik verder weg woon dan mijn team­genoten kwam ik met de auto naar onze speel­locatie. Die ligt midden in een woonwijk, en de parkeer­ruimte is beperkt, dus het was even zoeken naar een plekje. Er reden andere auto’s rond, ook op zoek naar een plekje. Na het vinden van een geschikte plek was het nog even een korte wandeling naar ons speellokaal; glibberend op het gladde trottoir wandelde ik voorzichtig de goede kant op. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

5 Reacties

 1. Avatar
  Peter Huisman 11 januari 2023

  Na “Ik wist wel beter” had ik de stoelriemen al vastgeklikt: dit stukje stevende immers af op een daverend slot. De schrijver kwam de drie mannen met Marokko voetbalshirt tot zijn stomme verbazing tegen in de speelzaal, waarbij eentje zelfs zijn tegenstander bleek te zijn, de vier andere mannen (van verschillende leeftijd) waren aan het einde van de middag met werkhandschoenen aan nog altijd bezig met het inladen van een verhuisbusje, en het stel bleek niet naar ome Cor te zijn geweest, maar stapte net uitermate goed geluimd uit het café!

 2. Avatar
  Ludo Tolhuizen 11 januari 2023

  Toen een oud-clubgenote verkering kreeg met haar later echtgenoot, kreeg ik een ontnuchterend antwoord op mijn vraag of hij ook schaakte: “Ja, maar je kunt het niet aan hem zien”.

 3. Avatar
  Jan Willem Duijzer 16 januari 2023

  Leuk stukje Gerhard! Afgelopen weekend kreeg ik de vanuit Tata Steel Chess de laatste instructies toegestuurd voor de vierkampen. Belangrijk onderdeel van die instructies: grote tassen zijn niet welkom in de speelzaal. Er stond nog net niet dat een linnen tasje een prima oplossing is, maar dat werd eigenlijk wel bedoeld!

 4. Avatar
  Joop Gijsbers 18 januari 2023

  Kan iemand mij uitleggen wat de grootte van een tas met fairplay van doen heeft? Want ik wil mijn dure smartphone liever niet in een linnen tasje opbergen. Noch onbespied naast mijn bord leggen (want ik ben een wandelaar tijdens de games).

  • Avatar
   Paul Wiselius 19 januari 2023

   Joop, zijn smartphones dan wel bij 4- en 10-kampers toegestaan? Dit ivm de Fairplay regels??

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.