DD knikkert LSG uit de beker

Stralende gezichten bij de spelers van DD

Dinsdagavond werd in de speelzaal van de Koninklijke DD de KNSB bekerwedstrijd gepeeld tegen LSG in de vierde ronde van poule C.
Aangezien LSG al veelvuldig deelnemer is geweest aan de KNSB Beker finale gold deze club als favoriet.

DD wilde zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven en kwam op de proppen met John van der Wiel. De wedstrijd was uitermate spannend.

Link naar fotoalbum flic.kr/s/aHBqjAu53u

Rick Lahaye opende met 1. c4 e5 2. a3. Daaruit ontstond er een Siciliaanse Taimanov met verwisselde kleuren. Aanvankelijk kreeg Rick een overwegende stelling. Maar Arthur speelde actief tegen. Tegen het einde van de partij leek Arthur een matnet gevlochten te hebben. Iedereen dacht dat Rick moest opgeven. Er bleek een duivelse resource in de stelling te zitten: een (schijn)torenoffer op h8. Het resterende eindspel werd redelijk makkelijk door Rick, voor DD, gewonnen.

Edwin van Haastert kwm tegen John van der Wiel een betere stelling, maar het bleek uiteindelijk onvoldoende (remise).

De partij tussen Jasel Lopez en Mark van der Werff was ook heel enerverend. In een gesloten stelling zocht Jasel zijn kansen op de damevleugel. Toen hij daar de druk opvoerde ging Mark op jacht naar de witte koning. Het leek er op dat Mark een doorslaande aanval had. Jasel verdedigde zich uitermate vindingrijk en wist een toreneindspel te bereiken waar hij wellicht een winstkans heeft laten liggen. Mark wist de gevaarlijke pion van wit uit de weg te ruimen in ruil voor zijn eigen vrije a pion (remise).

Invaller Rudy van Wessel mocht het opnemen tegen de aanstormende jeugd die zich bediende van de Tarrasch verdediging in het damegambiet. Rudy investeerde veel tijd en moest tegen het einde leven op increment. Desondanks wist hij zijn tegenstander te verschalken (winst voor LSG).

Dus er moest worden verlengd! Aan de topborden was LSG de beste, maar de laatste borden waren voor DD, zodat DD op basis van de eerste drie borden van de normale partijen doorgaat naar de volgende ronde, tegen Promotie of DSC Delft.

knsb.netstand.nl/pairings/view/14056

DD LSG normaal snelschaak
Rick Lahaye 2416 Arthur Pijpers 2459 1-0 0-1
John van der Wiel 2374 Edwin van Haastert 2450 ½ – ½ 0-1
Jasel Lopez 2376 Mark van der Werf 2415 ½ – ½ 1-0
Prajit Kumar 2170 Rudy van Wessel 2339 0-1 1-0
2-2 2-2

1 Reactie

  1. Avatar
    Jan Willem Duijzer 03 maart 2023

    Leuk dat het (weer) goed gaat met DD. Dat kunnen we als Haagse Schaakbond wel gebruiken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.