49e Vechtvallei Hardenberg Rapid

Klik op de poster om je aan te melden

Schaakvereniging Hardenberg organiseert op zaterdag 15 april de 49e editie van het jaarlijkse schaaktoernooi. Naar verwachting zullen honderd schakers bij elkaar komen op Familiepark de Vechtvallei in Diffelen. Hiermee staat dit populaire ‘snel’ schaakevenement, qua grootte en traditie, bovenaan op de regionale kalender. Naast een trouwe opkomst van geroutineerde senioren schakers, zorgt de vernieuwde belangstelling van jongeren voor een frisse diversiteit. Traditiegetrouw zijn er enkele Nederlandse Grootmeesters aanwezig, die moeten veelal zien af te rekenen met aanstormend internationaal talent. Naast een sterke Duitse delegatie is er plek voor zowel club- als huisschakers. De afgelopen editie viel ten prooi aan het drietal: Erik van den Doel (GM), Jasel Lopez (IM) en Ilja Schneider (IM).

Alle spelers worden naar sterkte ingedeeld, in poules van acht personen. Het Rapid toernooi bestaat uit zeven ronden en wordt om 10:00 uur geopend door wethouder Breukelman. Om de toestroom van schakers ordelijk te laten verlopen zullen, vanaf station Mariënberg naar Familiepark De Vechtvallei, pendelauto’s worden ingezet. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17:00 uur. De eerste prijs bedraagt €300,-.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.