Het Elgersma Enigma

Als trotse nummer 3 van Nederland togen wij zaterdag 1 april naar koploper LSG 1, spelend in Neerlands schaakwalhalla, het Denksportcentrum Leiden. Zo waren daar 104 (!!) schakers verzameld om de KNSB-competitie te spelen; een diepe buiging voor LSG en het Leidsche schaak.

Om te beginnen met de context van de wedstrijd en het aanwezige titelgeweld. LSG speelt om het kampioenschap, met als enige overgebleven concurrent nog de kampioen van vorig jaar, Apeldoorn. Daarom verbaasde het niet dat zij met 3 GM’s en nog eens 7 IM’s kwamen opdraven, hun elo-gemiddelde naar een duizelingwekkende 2440 opschroevend. Wij misten helaas GM Sokolov, IM Pardo en FM van Baar, maar gelukkig konden we uit het 2e team de FM’s Godzwon en Dek verleidden en met IM Gschnitzer nog een buitenlandse meester zijn KNSB-debuut geven. Zo kon Kennemer Combinatie met 2 GM’s, 2 IM’s, 5 FM’s en uw titelloze scribent nog een semi-acceptabel team tegenover de Leidsche All Stars zetten (KC had 2355 gemiddeld). Het zou natuurlijk niet fair zijn geweest tegenover Apeldoorn en voor onze eigen top-3 klassering om bij voorbaat al de handdoek in de ring te gooien.

Tot zover de voorbeschouwing, nu de wedstrijd …

zie verder het verslag van Pieter Roggeveen over de Meesterklassewedstrijd LSG – Kennemer Combinatie op kennemercombinatie.nl/2023/04/03/het-elgersma-enigma/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.