schaakstukje

Flip chess.

 

Ik heb een hekel aan de verengelsing van onze taal maar in dit geval kan ik er niet om heen omdat ik vermoed dat mijn ingeving de wereld overgaat. Op het gevaar af dat mijn hersenspinsel al bestaat en ik voor Jan met de korte achternaam sta (flip of flop) wil ik dit graag delen met de lezers van deze onvolprezen site.

Als na 20 zetten van een schaakpartij er geen winnaar is wordt het bord omgedraaid. De witspeler vervolgt de partij met zwart en de zwartspeler gaat door met de witte stukken.

Interessant is hierbij de vraag: hoe zet je de partij op? Maak je een dusdanig slechte stelling om na de omkering toe te kunnen slaan? Offer je zoveel mogelijk stukken met hetzelfde doel. Het risico hiervan is dat je binnen 20 zetten van het bord wordt geveegd.

Veel plezier.

 

Julius

 

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.