NK E jeugd (speeldag 1)

De maand april luidt doorgaans een reeks jeugd-NK’s in. Zo ook dit jaar. Eerst in het paasweekend het NK E (tot 10 jaar), daarna in de meivakantie de oudste jeugd (ABC) en vervolgens meestal nog rond Hemelvaart het NK D (tot 12) en tot slot zelfs in juni de allerjongsten: de pupillen (FGH).

Hieronder een verslag met van de eerste speelronde van het NK-E met 12 (naar mijn idee) leuke fragmenten van onze Nederlandse jonge schaakjeugd. Ze kunnen er al wat van, wat mij betreft. De video is ook wel een beetje gemaakt zodat de jeugd zelf het ook kan kijken, dus wellicht sluit het niet helemaal aan bij de gemiddelde schaaksite-lezer. Maarja, wellicht kennen jullie wel iemand in het veld en is het wat voor hen. Ik hoop ook morgen de 2e speeldag te verslaan en dan hier wederom de video te plaatsen!

Over Bram Klapwijk

Ik ben een schaaktrainer en schaakliefhebber. Met name de aanval vind ik erg interessant, maar voor bijna alles dat met schaken te maken heeft kan je me wel porren. Ik heb een eigen Youtube kanaal: Schaakplezier!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.