Recordpoging: 150 uur non-stop schaken

De KNSB bestaat 150 jaar. Een mooi jubileum. Maar het zou natuurlijk helemaal te gek zijn als er ook nog een schaakrecord zou komen met het getal 150 erin.

In Almelo maken ze daar werk van: een recordpoging ‘150 uur non-stop schaken in 1 ruimte’.

Wie er meer over weet, is Yannic Husers, toernooidirecteur van de Nederlandse Jeugd Schaak Kampioenschappen in Almelo.

In bijgaand filmpje doet Yannic een oproep: doe je mee aan de recordpoging?

Aan hem 6 vragen.  

Vanwaar dit idee?

We organiseren dit jaar voor het derde jaar op rij de Nederlandse Jeugd Schaak Kampioenschappen in Almelo en we willen graag iets fantastisch neerzetten waar we jaren later nog aan terugdenken en waar we publiciteit mee genereren zodat we nog meer mensen laten kennismaken met schaken. Toen kwamen we op het idee van een recordpoging. Omdat de KNSB 150 jaar bestaat, kwam het idee om er 150 uur van te maken.

Telt het mee voor het Guinness Book of Records?

Nee, dat niet, dat brengt teveel toestanden met zich mee. Je zou dan ook een flink bedrag moeten neerleggen. Het is dus een ‘gewone’ recordpoging. Maar wel eentje die we serieus nemen. We noemen het ‘150 uur non-stop schaken in 1 ruimte’.

Waar en wanneer?

We doen het tijdens de jeugdkampioenschappen in Almelo,  van zondag 30 april t/m zaterdag 6 mei. Omdat er 150 uur geschaakt moet worden, zullen we nog iets eerder moeten beginnen, dus al kort voor de opening van het NK op 30 april. Het einde valt dan rond de tijd dat de prijsuitreiking van het NK is en dan kunnen we meteen bekendmaken of we een geldig record hebben.

Wanneer is het record geldig wat jullie betreft?

Het gaat om ‘150 uur non-stop schaken in 1 ruimte’. Het moet zich dus afspelen in één en dezelfde ruimte en er moet 150 uur achter elkaar geschaakt worden. Het maakt niet uit hoe, het maakt niet uit wie; als er maar geschaakt wordt! Er mag een maximale stop van 2 minuten zijn tussen het eindigen van een partij en het beginnen van een nieuwe. We nemen het serieus, want we zorgen dat er continu iemand van de organisatie aanwezig is.

Je hebt natuurlijk veel mensen nodig die tijdens die 150 uur willen komen schaken?

Nou en of. We hebben via Datumprikker een intekenlijst aangemaakt waar je kunt aangeven op welke uren dat je komt. Je kunt zien welke uren bezet zijn en voor welke uren we nog mensen zoeken. Ik hoop dat iedereen gezellig meedoet. Natuurlijk gaat het ook ’s nachts door. Maar ik neem aan dat er wel mensen zijn die een muziekje en een biertje meenemen en denken ‘ik vermaak me wel’. De intekenlijst kun je hier vinden: Intekenlijst

Er is ook nog geld nodig?

Zonder voldoende deelnemers gaat het niet door en zonder genoeg geld ook niet. We hebben 3500 euro nodig voor de locatie. Daar zijn we een crowdfunding voor begonnen. Informatie over de crowdfunding en de manier van doneren kun je hier vinden: Crowdfunding

Over frankclevers-schakenlimburg

- Redacteur websites KNSB
- Webmaster Limburgse Schaakbond.
- In organisatie Limburg Open, Maastricht.
- Voorzitter Schaakvereniging Maastricht.
- Erevoorzitter Limburgse Schaakbond.
- Lid van Verdienste KNSB.
- Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.