Een half miljoen schaakboeken!

Laatst was ik in de Schaak- en Gowinkel het Paard. In deze spellenwinkel werkte ik van 2000 tot 2002. Ik verdiende er mijn brood en leerde met klanten, leidinggevenden en leveranciers omgaan. En natuurlijk leerde ik heel veel over spelletjes/denksporten.

In de twintig jaar na mijn tijd heeft schaken een steeds minder prominente plaats in de winkel gekregen. Er zijn nu zoveel nieuwe spellen die beter verkopen en misschien zijn ze wel leuker….

Ik keek op de tafel met de nieuwe schaakboeken (zie foto hierboven) en ik verbaasde me weer over de hoeveelheid. (…)

Lees verder op: renzoverwer.wordpress.com/2023/04/09/een-half-miljoen-schaakboeken/

2 Reacties

 1. Avatar
  arjo1982 11 april 2023

  @redactie We hebben onlangs een discussie gehad over ene Julius oid die teveel artikelen plaatste en toen is besloten om hem te beperken tot 1 artikel per week…

  Bovenstaande ‘geplug’ voor artikelen op een eigen site zie ik nu ook minimaal 3 keer per week langskomen met steeds clickbait-achtige titels… Wat mij betreft zou dit ook best eens beperkt mogen worden…

  • Avatar
   Peter Huisman 11 april 2023

   Hier sluit ik me bij aan. Bij Schaakverslaving – Schaaksite heb ik een soortgelijk commentaar geplaatst.
   Plaats op Schaaksite wat je wilt, ook met een verwijzing naar een website van jezelf of dat van je club. Veel schakers posten hun eigen rubrieken, columns, verhalen en schaaktechnische bijdragen (ook) op Schaaksite, en dat maakt de site alleen maar rijker.
   Maar als de geposte bijdrage niet meer is dan een “lees verder”-link naar een eigen site met een stukje van een ander, over weer een ander, met als bron weer een andere site, dan wordt het potsierlijk.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.