Het eeuwige leven: Albert Vasse (1958-2023)

Schaker met uitzonderlijk hoog IQ, die spreekbuis werd van de vuurwerkrampslachtoffers in Enschede

De excentrieke Albert Vasse streed voor de dingen die hij belangrijk vond, zoals schaken en het helpen van de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Hij overleed op 6 maart op 64-jarige leeftijd.

Of het nou thuis was, met zijn vader over diens diensttijd in Nederlands-Indië, aan de deur met Jehova’s getuigen of op de universiteit met de docenten over de lesstof; Albert Vasse stelde graag zaken ter discussie.

Met een IQ van 150 was hij uitzonderlijk hoogbegaafd en kon hij snel de juiste analyse maken. Het maakte hem uitermate geschikt als voorzitter van de Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp Enschede (BSVE), zegt zijn zus Henriët. ‘Hij stelde overheden de juiste vragen, zodat hij slachtoffers de juiste antwoorden kon geven.’

Lees verder (inloggen met DPG Media Account): www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/schaker-met-uitzonderlijk-hoog-iq-die-spreekbuis-werd-van-de-vuurwerkramp-slachtoffers-in-enschede~bb94b5b8/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.