Venlo 1 verliest op 1 april nipt van UVS Nijmegen 1. Het werd 5,5 – 4,5

Net niet

Het was zaterdag 1 april. Maar het was geen tijd voor 1 april grappen. Daarvoor was de ontmoeting tussen UVS 1 en Venlo 1 te belangrijk. Hier ging het om handhaving in de eerste KNSB klasse. En beide teams hadden de punten bitter hard nodig. Voor Venlo 1 lag de situatie iets gunstiger dan voor UVS 1. Bij winst was voor hen handhaving zeker, terwijl UVS 1 bij winst nog niet uit het bos was.

De wedstrijd leek volkomen gelijk op te gaan. Zeven borden lieten een remise zien. Slechts op drie borden viel een beslissing. Bij nadere bestudering van de partijen blijkt echter dat het verschil tussen beide teams groter was dan de einduitslag doet vermoeden. Venlo 1 had met dikkere cijfers moeten verliezen. Nu werd het “slechts” 5,5-4,5 voor UVS 1, waarbij de schrijver van dit stukje zelfs een 5-5 gelijkspel voor zijn team om zeep hielp.

 

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.