Bevrijdingsschaaktoernooi 5 mei

Op 5 mei staat de 73ste editie van het Bevrijdingsschaaktoernooi op de agenda. Universitair Sportcentrum De Bongerd aan de Bornsesteeg 2 in Wageningen is dan wederom de oase van rust in een drukke stad. De combinatie van de Bevrijdingsfeesten in de stad en het schaaktoernooi trekt elk jaar vele amateurs en topspelers naar Wageningen. De organisatie verwacht circa 160 deelnemers.

De hoogstgeplaatste spelers in de hoofdgroep zijn momenteel grootmeester Erik van den Doel en internationaal meester Thomas Beerdsen, die het toernooi vorig jaar gedeeld won. Zij zullen geduchte concurrentie krijgen van verschillende andere titelhouders, zoals de Oekra├»ense damesgrootmeester Inna Gaponenko en van IM’s Aleksander Alienkin en Piet Peelen.

Er wordt gespeeld in drie groepen. De eerste prijs in de hoofdgroep bedraagt 400 euro. De aanvang is 10.00 uur. Aanmelden voor het toernooi is mogelijk tot en met 2 mei via e-mail, bevrijdingstoernooi@svwageningen.nl.

Alle informatie over het Bevrijdingsschaaktoernooi is te vinden op www.svwageningen.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.